Wednesday, 23 January 2013

Playboy VS Loyalboy ?

Halo y'alls , well harini i nak story morry sikit pasal pendapat i about lelaki ~ ~ Hmm pasal apa pasal apa , semua mesti curious nak tahu kan . Okay ramai yang cakap pemikiran i memang berbeza sikit dari pemikiran perempuan yang biasa pasal lelaki =] hmmm , maksudnya ? Well banyak maksudnya .

Let say most common women will say 'i benci lelaki playboy , harap-2 lha i  htak bercinta dengan lelaki playboy . I nak bercinta dengan lelaki yang setia dan hanya cintakan i seorang je dalam hidup dia . I lha cinta pertama and terakhir dia ' and bla bla bla ~ If you ask me , for me , better i bercinta dengan playboy berbanding lelaki yang 'setia' ni kan . Why ? Logic i ? Cuba y'alls bayangkan , kalau lelaki tu setia , memang lha masa couple-2 muka y'alls je yang dia pandang , cuba bila dah kahwin and 5 or  10 years later ? Ada ke dia nak pandang muka y'alls lagi ? Huh , takda makananya ! Time tu lah mata diorang dok meliar pandang kiri kanan tengok awek . Sebab apa ? You know what's on their mind . Let me tell you . The thoughts are 'cun nya awek ni , tak pernah rasa lagi ni ' or ' asyik type malu je , aku nak yang ganas-2 jugak' or apa-2 je lha . You know why they think like this ? Because diorang tak pernah ada pengalaman bercinta dengan type lain . Well , secara logic nya , manusia memang ada peraasn ingin tahu . So tu lah terjadinya kes curang lha , kahwin dua lha , tiga lha , empat lha , haaa ada yang lagi dasyat sampai boleh tu cari lima . Haa macam macam mana ? Tu saya tak tahu lha . Haha

Okay , kalau playboy pulak , apa bezanya ? I mean dia memang playboy but y'alls tahu kan cerita-2 klishe yang selalu keluar dekat tv tu , dimana bila seorang playboy akhirnya jadi gila sewel bila jatuh cinta . I mean , i tahu klishe but i memang percaya type tu ada . I rasa tak paya lha i cakap kan , tapi lelaki ni kalau dah sayang sangat , sayang dia tu dah macam gila baboon dah .  Okay let say me and playboy get married , okay maybe dia akan pandang perempuan lain (memang natural lelaki lha kan mata keranjang) tapi at least peratus dia untuk terfikir untuk curang atau bercinta dengan girls lain memang low lha berbanding non-playboy . Why ? Because diorang dah fikir , 'Ala yang ni aku dah  pernah rasa so tak lha kempunan sangat' . Lebih kurang macam tu lha Kan .

So now you know what i mean ? Y'alls boleh faham logic i kan and frankly speaking i think it's acceptable if you really think through about it . Tapi i tak lha cakap lah yang lelaki setia ni tak boleh dipercaya . I mean ada jugak yang setia sampai hujung nyawa . Cuma langkah-2 berhati-hati je kan . Tapi i cakap playboy ya , not mata keranjang . Y'alls rasa sama ? Well it's not ! Mata keranjang tu  miang and tak pernah puas dengan perempuan . If playboy mostly due to curiousity or the ego feeling yang membuatkan diorang rasa puas bila dapat banyak awek .   

Eh , i rasa i tulis banyak gila ni . So okay lha bye bye for now ! Drop your comments to share your thoughts with me , thats all muah muah    

XOXO , Sachiee

Saturday, 8 December 2012

Subuh Freee

Act , i rarely dapat update my blog but thanks to my adik , wawa ~ i can today . She fell asleep so i took this chance and think 'hey what about updating blog right now' though i'm not sure apa yang nak ditulis =,= .

Anyway , sekarang ni dah subuh so yeah sangat lambat untuk tidur . Hurm , apa yang nak dicakap ya ? okay , i dah buat twitter and memang seronok . Mula mula susah sikit sebab i memaaaang tak pandai nak sosial dengan orang lain but lama lama tu i dah biasa sikit . so yeah i sekarang tengah start kumpul followers . So y'alls jangan lupa tekan butang follow i tau ! ~

Facebook ? yeah i pun baru buat . semuaaaa i baru buat . Brand New ! Why ? i pun tak tahu but every years i will make new account of my Fb ,Twitter and bla bla bla ~ So nak cari balik friends and followers tu memang susah sikitlah ..... tapi takpe i akan try sungguh sungguh *ceh , macam nak ambil exam pulak* .

Thats it . i tak boleh tulis panjang-2 . Shorts of ideas right now . Still waiting for my laptop yang mydad dah 'janjikan' nak beli . *entah bilalah dapat ~* . i'll see u soon ! Bye .

XOXO , Sachie !

Wednesday, 21 November 2012

Who's Me ?

I actually confuse sebenarnya nak tulis dalam bahasa apa and pasal apa . But apa-2 pun ketepikan benda tu dulu . Should i introduce myself ? hmmm , i think so . 

Well , what should i say . i'm going to face SPM and yes that's the biggest exam that's going to decide my future .Yeah its hell scary . I don't think i've prepared enough to face this . Anyway ,i should try my best right ? Go to tuition is the best way . Thats what others say . Anyway , forget about the whole damn thing for a moment . 

Now , i was thinking about writing a novel . I  dah lama nak buat tapi tak cukup masa . i sekarang tengah otw tengah buat and i ingat nak post dekat blog . Hopefully ,y'guys will give a full support to me . Baca ya jangan tak baca ~ ~

 Okay lah , that's all for today . Bye ~
                                                                                                                                               
XOXO . Sachie !